Bebek

Bebek nasıl emzirilir?

Bebek-nasıl-emzirilir

Bebek nasıl emzirilir? Kadınlar zamanın başlangıcından beri bebeklerini emziriyorlar. Ancak bu, kendi kendine var olan bir şey olduğu anlamına gelmez. Sonuçta daha önce hiç emzirmediniz ve yeni doğan bebeğiniz daha önce hiç memeden ya da başka bir şey yemedi.

Bu nedenle , hastaneye gitmek için çantanızı toplamadan veya doğum sonrası emzirmeye geçmeden önce bu önemli süreçle tanışın..

Bebek bakımı başlangıçta zor olur, ancak sabır, çaba ve bolca destekle ikiniz de işin üstesinden geleceksiniz. En iyi kısım ne mi? Bebeğiniz sütünüzle ve emzirmenin vermiş olduğu sevimlilikle büyüyecektir. Bize ve vücudunuza güvenin..

Emzirme doğal bir süreçtir. Anne sütünün yenidoğan bir bebeğin ilk ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak bu bazen göründüğü kadar basit olamayabiliyor.

Gelin bebeğinizin hayatının ilk birkaç ayı boyunca nasıl emzirileceği hakkında konuşalım.

Emzirmeye Başlarken

Mümkün olan en kısa sürede hastanede, tercihen bir hemşire veya emzirme danışmanı ile birlikte emzirmeyi denemek iyi bir fikirdir. Yeni doğmuş bir bebek içgüdüsel olarak nasıl emeceğini bilse de, dudaklarını ve meme ucunu doğru konuma getirmek (“mandal” olarak adlandırılır) biraz deneme yanılma gerektirir:

Meme ucu bebeğin ağzından kayar, ne yapacağını bilmez. Yüzündeki bu büyük şeyden dolayı ağrır, ya da doğum sürecinden dolayı çok uykulu olur.

Cesaretiniz kırılmasın; hemşireler ve emzirme danışmanları onu doğru şekilde konumlandırmanıza yardımcı olacaktır. Birkaç saat (veya bütün bir gün) boyunca doğru yapmasanız bile, bebeğiniz açlıktan ölmez. Bebek zaten bu aşamadan daha rahat geçebilmek için ekstra bir enerji deposuyla doğar. Şimdi bebeğin memede farklı farklı durabileceği şekilleri görelim.

Emziren Bebeğinizi Tutmak

Bebek emzirmenin birden fazla yolu vardır ama emzirme konusunda en iyi yol ikiniz için de en rahat olanıdır. Peki bebek nasıl emzirilir? İşte bebeği beşikte tutmanın üç basit yolu.

  • Beşik Tutuşu: Bir elinizle başını diğer elinizle altını destekleyerek bebeği karnınızın üzerinden uzunlamasına yatırın.
  • Futbol Tutuşu: Bebeği yüzü yukarı ve uzunlamasına yanınıza yerleştirin. Onu kolunuza yatırın ve başını göğsünüze doğru yönlendirin.
  • Uzanma: Bebeği tutun, yatağa yatarken bebeği yanınıza alın, siz sağ tarafınızda, o sol tarafınızda. Ağzı, meme uçlarınızla aynı yükseklikte veya biraz daha aşağıda olmalıdır. Boştaki elinizle bebeğin ağzını yatağa en yakın meme ucuna doğru ayarlayın ve diğer kolunuzu bebeğin etrafında daire içine alın.

Emzirme yastıkları ve dikkatlice katlanmış battaniyeler ve havlular da bebeği rahat bir pozisyonda desteklemenize yardımcı olur.

Bebeği Emzirmek, Bebek nasıl emzirilir?

Herhangi bir iyi emzirme danışmanı size şunu söyleyecektir: Mandallama her şeydir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Bebek aç iken bebeği, göbeği sizinkine dokunacak şekilde, doğrudan size bakacak şekilde yan yatırın. Ardından, gerekirse bebeği bir yastıkla destekleyin ve onu göğsünüze doğru tutun; ona doğru eğilmeyin.
  2. Başparmağınızı ve parmaklarınızı meme başının etrafına yerleştirin.
  3. Bebeğinizin başını hafifçe geriye doğru eğin ve ağzını iyice açana kadar meme ucunuzla dudaklarını gıdıklayın.
  4. Önce alt çenesini meme ucunun çok altına yerleştirerek memeyi ağzına kepçe ile alır gibi almasına yardımcı olun.
  5. Başını öne doğru eğin, üst çenesini memeye derin bir şekilde yerleştirin. Meme ucunun tamamını ve meme başının büyük bir kısmını ağzına aldığından emin olun.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Emzirilir?

Bebek nasıl emzirilir? Her 2-3 saatte bir veya her ağladığında bebeği emmesi için göğsünüze koyun. Öğle yemeğinin nereden geldiğini anlamasına yardımcı olmak için, memeye dönmesini sağlamak için meme ucunuzla veya parmağınızla yanağını ovun.

Başlangıçta fazla süt almasa bile, emmesinin uyarılması süt tedarikinizin başlamasına yardımcı olacaktır. Bebeğin yediği ilk günlerde birkaç sefer, her emzirme seansı beş dakika kadar kısa veya 45 kadar uzun olur.

Bebek, süt kaynağının siz olduğunuzu anladığında ve ağzına alıp bırakmasını, emmesini ve yutkunmasını koordine ettiğinde, muhtemelen her memede 20 ila 40 dakika kalmayı başarabilecektir. Uzun süredir tek memedeyse, mandalını (ağza alıp bırakmasını) kırıp diğer memeye geçirmek sorun olmayacaktır.

Anne Sütü Hakkında Her Şey

Bebek-nasıl-emzirilir

Bebeğin anneden aldığı ilk öğün süt değil, kolostrumdur, bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlar açısından zengin sarımsı bir sıvıdır. Gerçek sütünüz doğumdan birkaç gün sonra gelecektir.

Endişelenmeyin – orada olduğunda yani geldiğinde zaten anlayacaksınız. Göğüsleriniz taşlarla doluymuş veya patlamak üzereymiş gibi hissedebilirsiniz. ( buna tıkanıklık denir ).

İyi haber şu ki, aç bebeğiniz size gerçekten yardım eder; Tıkanmayı gidermenin en iyi yolu sık sık emzirmektir. Her emzirdiğinizde büyük bir bardak su için, iyi beslenin ve doğum öncesi vitaminlerinizi alın .

Yeni anneler için büyük bir endişe, bebek iyi yemek yiyor mu sorusudur; bebeğin yeterli beslenip beslenmediği aklınızı kurcalayabilir, sonuçta miktarı hesaplayamazsın.

Bebeğinizin yuttuğunu duyar ve görürseniz, içiyor demektir. Ve günde en az sekiz kez, bol miktarda çocuk bezini idrar ve yumuşak, sarı dışkıyla yapıyor ise, besleniyor demektir. Ancak, bebeğinizde şu belirtiler varsa çocuk doktorunuzu aramalısınız:

  • Bebeğiniz 10 dakika veya daha kısa süre sonra beslenmeyi bırakırsa
  • Bebeğiniz sıklıkla huysuz ve uyuşuksa
  • Bebeğinizin cildi sararıyorsa
  • Bebeğinizin dışkısı sert ve koyu renkliyse…

Göğüslerdeki aşırı şişme nasıl azalır?

Bebek nasıl emzirilir sorusunu cevapladık. Peki şişkinlik nasıl azaltılır? Sık sık emzirseniz bile bazen göğüsleriniz tıkanır. Bir bebeğin kaya gibi sert bir memeyi tutması zordur, bu yüzden bu acı hissini nasıl gidereceğiniz ve sütün akmasını nasıl sağlayacağınız aşağıda açıklanmıştır .

  1. Soğuk tutun: Göğüslerinize buz paketleri veya donuk bezelye torbaları uygulamak ağrıyı hafifletmenin bir yoludur.
  2. Lahana Yaprakları: Buzdolabınızda veya dondurucunuzda büyük bir yeşil lahana yaprağı bulundurun. Ağrınız olduğunda bir yaprağı çıkarın, sutyeninize yapıştırın ve işte!
  1. Ilık bir duş alın: Isı sütün akışını teşvik eder. Bu süreçte biraz süt kaybedeceksiniz, ancak düzenli olarak emziriyorsanız, bunun geldiği yerde daha fazlası var.
  2. Sütünüzü sağın: Elle veya pompayla az miktarda sütü sağmak, bebeğin daha kolay emebilmesi için yumuşamasına yardımcı olur.
  3. Yatmak: Karnınızın üstüne yatmak yerçekimini hafifletir ve bazı kadınlar için ağrıyı dindirir.

Emzirme Alışveriş Listesi

Bu malzemeler emzirmeyi kolaylaştıracak ve bu da emzirme şansınızı daha uzun süre artıracaktır.

  • Birkaç destekleyici emzirme sütyeni: Balensiz stilleri arayın. Tel, süt kanalınıza girer ve süt üretimini engeller.
  • Emziren anneler için merhem: Ağrıyan meme uçlarını yatıştırmaya yardımcı olur .
  • Emzirme yastığı: Bu akıllı, ucuz yastıklar sırtınızı korur ve bebeği daha kolay konumlandırmanıza yardımcı olur.
  • Bakım pedi: Sızıntıları yakalamak için bu emici pedleri sütyeninize yerleştirirseniz, yıkayacak çok daha az çamaşırınız olur.
  • Göğüs pompası: Manuelden elektrikli olana kadar birçok çeşit var. Bunların tümü şişkinliği gidermeye yardımcı olur ve hatta küçük çocuğunuzu birkaç saat bakıcıyla bırakabilmeniz için yedek şişeler hazırlamanıza bile izin verir.

Acıtıyor!

Göğüsleriniz daha önce hiç aç bir yenidoğanın çenesine maruz kalmamıştı. Bu nedenle çoğu anne için başlangıçta acı vermektedir. Ancak çatlamış, kanayan meme uçları ve sürekli ağrı, yardıma ihtiyacınız olduğunun işaretidir; bebeğiniz doğru şekilde emzirilmemiş olur.

Emzirme danışmanı ,egzersizler yoluyla bebeğinizin memesini düzeltmeye yardımcı olur ve meme uçlarınızı nasıl iyileştireceğiniz konusunda tavsiye verir.

Bazen emzirme ağrısına, bakteriler memeye girdiğinde ve bir süt kanalında çoğaldığında mastit adı verilen bir enfeksiyon neden olur. Eğer sizde varsa, enfekte bölge sıcak ve kırmızı olacak ve ayrıca grip benzeri semptomlar yaşayacaksınız. Emzirmede, güvenli antibiyotikler ve sıcak kompresler enfeksiyonu iyileştirmeye yardımcı olur.

Bu yazımızda da bebek nasıl emzirilir konusunu işledik. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle…