Bebekler ne zaman güler sorusu ebeveynlerin merak ettiği konuların başında gelir. Bebeğiniz yaklaşık 4 aylıkken gülmeye başladığında, refleks olarak bir kıkırdama veya hızlı bir kıkırdama gibi gelir. Bu ilk gülüşler kısa ve tatlıdır – tam olarak karından gülmezler. Bebekler 6 aylık olduklarında yüksek sesle gülmeye başlarlar.
6 aydan sonra kıkırdamak, gülümsemek ve sadece çatlamak, bebeğiniz konuşmaya başlamadan önce sizinle olan iletişiminin bir parçası olacaktır. Ona üfleyerek, aptalca sesler çıkararak ve ce-ee gibi oyunlar oynayarak kahkaha atmalarını sağlayabilirsiniz. Bebekler ne zaman güler sorusunu detaylıca işleyelim.
Komik suratlar, gülünç danslar ve komik sesler – bebeklerin ilk gülüşünü bekliyorsanız, bahse gireriz hepsini denemişsinizdir.
Kahkaha sosyal bir beceridir ve bebeğinizin sizinle ve günlük olarak etkileşimde bulunduğu diğer insanlarla iletişim kurmasının bir yoludur. Yaşamlarının ilk birkaç ayında bebeğiniz uykusunda gülebilir. Ancak bilinçli bir şekilde ilk gülüşü biraz geç gelebilir.
Başlıklar
Bebekler ne zaman güler?
Bebeğiniz yaklaşık 8 haftalık olan bebek gülümsemeye başlayabilir, gülmek izlenmesi gereken bir sonraki sosyal dönüm noktalarından biridir. Yaklaşık 4 aydan itibaren, bebeğiniz yaptığınız bir şeye tepki olarak küçük bir kıkırdama verecektir. Bu ilk küçük kahkahalar tahmin edilemez olabilir ve bir kez kıkırdamayı tetikleyen şey ikinci veya üçüncü kez işe yaramayabilir.
6 aylık olduklarında, bebeğiniz siz komik bir ses çıkardıktan, karnını hafifçe gıdıkladıktan sonra veya ayak parmaklarını çiğniyormuş gibi yaptıktan sonra büyük olasılıkla içten gülüyor olacaktır.
Bazı kahkahalar istemsiz olsa da, aynı zamanda bebeklerin bir şey onları mutlu ettiğinde size söylemeyi öğrendikleri bir iletişim becerisidir. Yüksek sesle güldüklerinde veya zevkle ciyakladıklarında, bebeğinizin eğlendiğini anlıyor olacaksınız.
Ebeveynleri olarak, muhtemelen bebeğinizi neredeyse herkesten daha iyi güldürebilirsiniz. En sevdikleri kişi sizsiniz ve gevezelik etmek, gülümsemek ve gülmek de dahil olmak üzere ilk iletişim girişimlerinin tümü size odaklanacaktır.
Bebekler nasıl gülmeye başlar
Sosyalleşmeyi öğrenmek, bebeğiniz doğduğu anda başlar. Sözcükleri anlamadan , gülümsemeden ya da tuhaflıklarınıza gülerek karşılık vermeden çok önce, anne karnından bile çevrelerindeki dünyadan iletişim hakkında bilgi toplarlar.
Bebeklerin doğumdan itibaren öğrendikleri ve gülmeye başlamalarına yardımcı olan becerilerin bir zaman çizelgesi:
Yeni doğan
Yeni doğan bebeğiniz uyumadığında, duyularını kullanarak dünyayı öğreniyor. Gördükleri , dokundukları , duydukları , tattıkları ve kokladıkları şeyler , anlamlı bağlantılar kurmak için kullandıkları bilgilerdir.
Bu yaşta, yenidoğan sesinizi zaten tanır ve ses tonunuzdaki değişiklikleri algılar. Ama onların sahip olduğu tek bir iletişim yöntemi var: Ağlamak .
1 ila 2 ay
Bebeğiniz yüz ifadelerinizi taklit etmek için ilk denemelerini yapmaya başlayabilir yani tepki verir. Ona yakın durun ve dilinizi dışarı çıkarın. Duraklayın ve yanıt vermeleri için onlara bir dakika verin. Zaman alacak, ama sonunda sizi taklit etmeyi öğreneceklerdir.
2 aylıkken, bebeğin gülümsemesini bir an için yakalayabilirsiniz! Bebeğiniz gülmüyorsa, muhtemelen yakında bir gülümseme göreceksiniz. Bebeğinizin tercihlerini fark etmeye başlayacaksınız: Sizi görmekten mutlu olacaklar ve bazı oyuncaklar veya oyunlar diğerlerinden daha fazla onların dikkatini çeker.
Bebeğiniz ayrıca, sosyal etkileşimlerine gürültü katacak, uyanık olduklarında ve konuşmak istediklerinde size mırıldanacaklar .
3 ila 4 ay
Bu dönemde bebeğinizin muhtemelen gülümsemeyi kullanarak sizinle ve diğer sevdiklerinizle sosyalleşme konusunda ustalaşacak olması muhtemeldir. “Gülümseme konuşmasını” kullanarak bebeğinizle küçük sohbetler yapabileceksiniz: Ona bir gülümseme teklif edin, karşılığında gülümsesinler.
4 aylık olduklarında, bebeğinizin ilk kahkahasını duymanız muhtemeldir, yani gülmeler başlar. Etrafta dans etmek veya komik sesler çıkarmak gibi eğlenceli bir şey yaptıysanız, sessiz bir kıkırdama ile yanıt verebilirler.
5 ila 6 ay
Şimdiye kadar oturma odanız yerel komedi kulübünüzde açık mikrofon gecesi gibi hissetmeye başlar. Bebeğiniz muhtemelen 6 aylıkken tam anlamıyla gülmeye başlayacak. Kardeşler ve büyükanne ve büyükbaba da dahil olmak üzere herkes bu durumla çok eğlenecektir.
Bu, küçük çocuğunuzun günlük rutinine daha fazla bebek oyunu eklemek için harika bir zaman . Şimdiye kadar hayatlarının çoğu için, etraflarındaki dünyayı gözlemlediler. Bebekler artık katılmaya hazırlar.
Bebeğinizi güldürmenin yolları
İlk kıkırdamayı duymak için endişeleniyorsanız veya bebeğiniz zaten gülüyorsa ve yeterince alamıyorsanız, bu tüyolar işinizi görür.
- Dilinizi ağzınızın çatısına vurmak, ona üflemek veya komik sesler kesinlikle bebeğinizin dikkatini çekecektir. Zamanlama doğruysa, bir gülümseme, kıkırdama veya karın kahkahası ile yanıt verebilirler.
- Oyunlar, küçük çocuğunuzla biraz eğlenmenin harika bir yoludur. Ce-ee veya bir kule inşa edip devirmek gibi sürpriz unsuruna dayanan oyunları deneyin.
- Bebeğiniz hazırsa, güldürmenin en kolay yolu gıdıklamaktır. Hassas ciltlerine yumuşak dokunuşlarla yapmanız yeterli. Bu gıdıklanma noktasını tam olarak elde etmek için düşündüğünüzden çok daha az baskı gerekiyor.
- Karnına üflemek veya ayak parmaklarını çiğniyormuş gibi yapmak, genellikle bebeklerin çok sevdiği bir numaradır. İlk veya ikinci denemede işe yaramazsa, ara verin ve daha sonra tekrar deneyin.
Ya bebeğiniz gülmezse?
Bebek gelişimi noktasında bebekler kendi hızlarında ulaşırlar. Ancak bebeğiniz 6 aylıkken gülmüyorsa, bunu çocuk doktoruyla görüşün. Bazı durumlarda, kaçırılan kilometre taşlarını, doktorlar gelişimsel bir dönemin işareti olarak görmektedirler . Doktor bir gelişim değerlendirmesi önerir veya sizi gelişimsel konularda bir uzmana yönlendirir.
Bebeğiniz gülmeye başladıktan sonra sırada ne var?
Bebekler ne zaman güler sorusunu cevapladığımıza göre sıradaki aşamaya geçebiliriz. Bebeğiniz gülmeye başladığında, hemen köşede daha eğlenceli kilometre taşları bekleyebilirsiniz. Yaklaşık 6 aylıkken, gevezelik edecek ve yeni sesler üzerinde pratik yapacaklar.
9 ayda, birçok bebek el çırpmayı ve ilgilerini çeken şeyleri işaret etmeyi öğreniyor. Sırada kendi kendine dolaşmak ve konuşmak var. Bebeğiniz ilk adımlarını ilk doğum günlerinde genelde atar ve “anne” ve “baba” gibi basit kelimeler söylemeye başlar.
Bu yazımızda bebekler ne zaman güler sorusunu cevaplandırmaya çalıştık. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.